Izveštaj sa sastanka u Ministarstvu 02.03.2017. (SrpS)

Број; 24
Београд; 02. 03. 2017.
Председнику синдикалне организације
            На састанку  дана 02. 03. 2017. године   у  Министраству просвете, науке и технолошког развоја присуствовао је министар просвете, науке и технолошког развоја са сарадницима, министарка државне управе и локалне самоуправе са сарадницима  и представници репрезентативних синдиката, разговарало се о исплати награда које су  превиђене Посебним колективним  уговором  за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика које нису исплаћене у последње три године у износу од 15 000 динара једнократно. И министар просвете и министрарка државне управе и локалне самоуправе су преузели обавезу да преко Владе републике Србије пронађу начин и модел како ће обезбедити средства.
            Разговори су вођени и око увођења платних разреда за запослене у свим јавним службама. Синдикати су предложили увођење јединствених платних  разреда  у све јавне службе, да степени стручности у свим јавним службама буду једнако плаћени.Да би се платни разреди релизовали на тај начин потребно је смањење плата у појединим делатностима, са чим се представници  министарства државне управе и локалне самоуправе не слажу већ сматрају  да треба свака делатност посебно да се финансира а она делатност која је најмање плаћена да повећање буде постепено, са чим се представници синдиката нису сложили јер би требало од 15 до 20 година да би просвете „стигла“ остале делатности.
            Пошто је примена платних разреда неизвесна синдикати су тражили корекцију коефицијената за све запослене у образовању, како би се избегло да запослени са другим, трећим и четвртим степеном стручности буду на нивоу  минималне зараде или испод.
За СРПС:
Слободан Брајковић, председник

2017-03-02 Sastanak 02. 03. 2017-SrpS

 

About the Author

admin

Leave a Reply