Predsedniku sindikata

Poštovane kolege,

Prethodni dani su nas uverili u stavu da samo jedinstveni možemo učiniti nešto korisno za zaposlene u prosveti. Na žalost, bilo je potrebno da neki ponovo tu lekciju uče i iskreno se nadamo da su je sada,konačno, naučili. Mi smo to oduvek znali!
U tom cilju, inicirali smo sastanak svih sindikata, reprezentativnih, ali i onih koji to nisu, sajasnom idejom da zajedničkim snagama učinimo korake koji su nam neophodni. Smatramo da je vreme da se sve sujete ostave po strani. U suprotnom, ne piše nam se dobro. Taj poziv drugim sindikatima se nalazi u drugom dodatku ovog maila i bilo bi dobro da ga svi pročitate.
Prva akcija koju svima predlažemo jeste protestni skup u subotu 8. aprila u Beogradu.Tog dana će pored našeg sindikata učestvovati i sindikati vojske, policije, sindikati industrije, penzioneri, inicijativa “Ne davimo BG” i još mnogi drugi sa kojima već nekoliko meseci sarađujemo. Nadamo se da bi to mogao biti prvi korak u ukrupnjavanju sindikalne scene jer smo došli do tačke kada sindikati MORAJU to da urade ako želimo da preživoimo. To ćemo ostalim sindikatima predložiti na pomenutom sastanku. Naravno, od tog sastanka očekujemo i donošenje planova za dalje, zajedničko delovanje, jer je jasno da pojedinačne akcije ne mogu dati rezultat.
Ovom putem želimo da Vas pozovemo da anketirate članstvo i da napravite spisak svih koji su zainteresovani za odlazak u Beograd na pomenuto protestno okupljanje. Molimo Vas da taj posao uraditi što pre, i da nam do srede (5.april) uveče pošaljete spisak koleginica i kolega koji idu, kako bi mogli organizovati dovoljan broj autobusa. Naša ideja i jeste da se takve stvari rade subotom, da izbegnemo štrajkove i sve one posledice koje iz njega proizilaze. Subota je neradni dan, većina je slobodna i nema opravdanja ako se ne priključimo protestu!
Rešenja zavise samo od nas. Nadamo se da smo tu lekciju naučili!
Novi Sad, 31.03.2017.
Ranko Hrnjaz, predsednik

2107-04-02 rh poziv na protest.compressed

 

By admin

Leave a Reply