POZIV na solidarnost i saradnju 31.03.2017.

– Sindikat radnika u prosveti Srbije – sve organizacije
– Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije – sve organizacije
– Sindikat obrazovanja Srbije – sve organizacije
– GSPRS ”Nezavisnost”- sve organizacije
– Druge sindikalne organizacije koje nisu članovi pomenutih reprezentativnih sindikata
Poštovane kolege,
Posle svih pojedinačnih akcija koje su pogubno delovale na prosvetne radnike, posle neuspeha kome su kumovale podele koje su za cilj imale samo nove članove, a bez brige o položaju prosvetnih radnika, posle godina opšteg propadanja, smatramo da je krajnje vreme za nove ideje i resetovanje sindikalne borbe!
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV) oduvek je smatrao da rešenje zavisi samo od nas! Mi smo ti koji poraze mogu pretvoriti u pobede, mi smo ti koji MORAJU prevazići sve podele i opšte interese staviti iznad sindikalnih. Drage kolege, mi postojimo da bi služili, a ne da bi smo gospodarili provetnim radnicima! Sujete su stvari ličnog animoziteta i nikome ne pomažu i nikome ne idu na čast. U interesu svih prosvetnih radnika, moramo da se okupimo sa jasnim i zajedničkim ciljevima, sa jasnim i preciznim planom, sa novim idejama, sa strategijom kako da odgovorimo momentu u kome se nalazimo!
NSPRV je već tri puta učestvovao na protestima vojske, policije, namenske industrije, penzionera, sa Inicijativom “Ne davimo BG”… i još nekoliko građasnkih i sindikalnih organizacija iz cele Srbije i na tim protestima govorio o problemima prosvete. U subotu 8. marta u 12h, organizuje se novi protest ispred Vlade R. Srbije i naša je obaveza da kao intelektualci, kao oni koji danas ne smeju da ćute, uzmemo učešće u borbi za prava svakoga od nas. Pozivamo Vas da to zajedno organizujemo! NSPRV će, uz pomoć sindikata sa kojima već sarađuje, omogućiti svim kolegama iz cele Srbije prevoz, kako bi se okupilo što više prosvetnih radnika.
Naravno, kao što smo oduvek i tvrdili, jedan štrajk, obustava ili protest ne rešavaju problem. Potrebna je jasna i sistematična akcija. Pozivamo Vas da svojim predlozima doprinesete diskusiji i da zajedno, onako kako moramo, donesemo odluke koje mogu rezultirati povoljnih ishodom i po prosvetne radnike. Sastanak zakazujemo za utorak 4. april u 17h u Beogradu u službenim prostorijama Foruma beogradskih srednjih škola.
Molimo Vas da povratnim mailom potvrdite Vaše prisustvo. Prosveta i prosvetni radnici nemaju više vremena za čekanje!

Novi Sad, 31.03.2017.

Ranko Hrnjaz, predsednik

2017-03-31 rh Poziv na solidarnost i saradnju

 

About the Author

admin

Leave a Reply