POZIV za PROTEST u Beogradu

Председницима синдикалних организација НСПРВ

Поштоване колеге,
     Досадашње искуство нам говори да нико самостално не може решити проблеме који се годинама таложе. Због те неспорне чињенице НСПРВ већ дужи период прикупља подршку других синдиката, подршку за оне циљеве за које се сви боримо. Ту подршку, узајамну солидарност, до сада смо добили од синдиката војске и полиције, синдиката других јавних служби (здравства и културе), од синдиката у области привреде али и од грађанских организација широм Србије и разних удружења. Резултат те сарадње јесте заједничка платформа и заједнички наступ у наредном периоду! 
Платформом која је заједнички договорена обухваћени су и захетви за које се ми годинама боримо, а то су :
Измена Закона о раду и његово суверено право да уређује подручје рада и радних односа. Укидање или забрана доношења Закона о запосленима у јавним службама!
Све зараде у јавном сектору, сви директни и индиректни буЏетски корисници, јавна предузећаи агенције, морају бити дефинисане јединственим законом.
Промовисање колективног преговарања са послодавцем као института који једини треба да додатно уреди област радног права.
Измена Закона о штрајку и дефинисање есенцијалних делатности спрам међународних конвенција (право на штрајк тоталном обуиставом рада које је темељно право запослених у образовању у другим државама Европе и света).
Бесплатно школство и здравство и спречавање приватизације истих.
Смањење максималног броја ученика по одељењу.
Од сада, за ове циљеве не боре се само просветни радници већ сви синдикати и удружења са којима НСПРВ сарађује! 
Прва заједничка акција заказана је за суботу 7. октобра ове године. Тог дана одржаће се Велики заједнички протест  под називом – ВРАТИТЕ НАМ ДРЖАВУ! Протест се одржава у Београду са почетком у 14 часова.
Позивамо све Вас да тог дана сви заједно будемо на линији одбране наших права. Синдикат је обезбедио превоз за све заинтересоване колеге. За све информације обратите се Секретаријату НСПРВ у Вашем месту.
 У Новом Саду
Председник НСПРВ
3. октобар 2017. године

Poziv za protest u BGD 07.10.2017

 

About the Author

admin

Leave a Reply