Izmenjen kalendar rada za 2017/18. školsku godinu

Уочи распуста измењен календар рада за 2017/2018.  шк. годину:
ПЕТ ДАНА ДУЖИ РАСПУСТ ЗА ВОЈВОЂАНСКЕ ЂАКЕ

 

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш изменио је  20. децембра о.г. Правилник о школском календару за школску 2017/2018. годину. Након тих измена, у основним и средњим школама на територији АП Војводине уместо 10. јануара, друго полугодиште почиње у понедељак, 15. јануара 2018. године.

Према секретаровим речима, неколико је повода за ове измене. Првенствено имају циљ да се изједначе датуми завршетка наставне године покрајинских и републичких основних и средњих школа. С друге стране, продужетком зимског распуста смањују се јануарски трошкови војвођанских средњошколаца, јер ће бити у могућности да уместо на месечном, купе карту за превоз на полумесечном нивоу. Ученицима који су смештени у ученичким домовима омогућено је да плате трошкове становања за пола месеца, а школе ће овим путем, између осталог, смањити накнаду коју плаћају за грејање.

Захваљујући измени покрајинског школског календара, ђаци ће почетак другог полугодишта дочекати одморнији, што може само позитивно да се одрази на њихов целокупни учинак у образовним установама.

У другом делу школске године одржаће се две наставне суботе, и то:
-14. априла, према распореду часова за петак;
– 5. маја, према распореду часова за понедељак.

Последњи наставни дан школске 2017/2018. године за матуранте основних школа јесте 31. мај, док је за ученике од првог до седмог разреда то 14. јун 2018. године.

Матурантима гимназија настава се завршава 24. маја, ученицима завршних разреда трогодишњих стручних и четворогодишњих средњих школа ‒ 31. маја, док је свим осталим средњошколцима последњи наставни дан 21. јун 2018. године.

НСПРВ ђацима жели да распуст проведу активно, онима који нису све обавезе извршили да то надокнаде током распуста, а свима њима, њиховим родитељима, као и  свим запосленима у систему просвете   жели срећне наступајуће празнике.

Нови Сад, 21.12.2017.године
Ранко Хрњаз, председник ИО

2017-12-21 rh Izmenjen kalendar rada

 

About the Author

admin