Поштоване колеге 

Таман када помислим да се пензионер Брајковић посветио доминама и храњењу голубова на Калемеграду он ме изненади изливом неартикулисаних реченица које сам назива „важно обавештење“. Коме су оне важне и због чега за сада остаје мистерија. Мислим, у тим годинама тешко је контролисати мисли, а нарочито је то тешко када особа ни у „млађим данима“ то није умела. Но добро, пошто је он упутио допис свима, а верујемо да никоме није јасно шта је то важно саопштио, покушаћу да пронађем одговоре. Можда погрешим па ме пензионер Брајковић исправи.

Прво, допис који је послао сугерише да му ништа није јасно. Он то обавештава министре рада и просвете да је некога тужио?! Верујем да су Шарчевић и Ђорђевић прекинули све планиране обавезе и хитно се посветили психолошком профилисању једног пензионера. Мислим, одувек је  био терет просветним радницима али сада… уместо да пита (ако већ нешто пише) зашто нема пакетића за децу просветних радника, зашто нема награда и бонуса које просветни радници по колективном уговору имају а у пракси их једини немају, он пише министрима, шегачи се са нама, да је председник просветног синдиката у 70-ој години живота. Без преседана! Али ајде, воли човек да мисли лепо о себи па ни огледалу више не верује. Зашто би му онда било важно што се СВИ просветни радници грозе?

Друго, у психоделији изазваној помрачењем (требало би ума, али нисам сигуран) он пише о неком Статуту који је сам писао и о коме ће суд свакако дати своје мишљење. Умислио човек да је преварио десетине хиљада просветних радника и васпоставио се за председника ПУПС-а, пардон синдиката. Шта ми би? Надаље, после толико година рада у синдикату (другде и не може) он још није научио шта су састанци а шта су седнице, шта су одлуке а шта су закључци.  Тужно… Очигледно је јучерашња хистерија изазвана састанком прошле суботе, састанком који је сазвао један од синдиката СРПС како би се проблеми решили, састанком где он није стигао. Имао је важнија посла, вероватно је смишљао допис. Који је он себи цар! На том састанку усвојени су неки закључци а не одлуке! А једини позив који је упућен јесте онај за састанак комисије за припрему Когреса, комисије за коју је и његова организација гласала на Председништву СРПС, 11.априла ове године. Заборавио човек.  Затим нам, у магновењу, рече да само ОН може да сазове састанак. Како, када није ни члан те комисије? Мислим, човече да ли си нормалан?  Зашто, када већ воли да заказује, не заказа Конгрес за новембар како је Председништво СРПС још пролетос одлучило? Ма, који ће њему председништво? Нашао човек другаре под старе дане па би да влада. А друштво му је сјајно, то су они који потпишу да просветним радницима припада 50% путног трошка штедећи тако општини 30 милиона годишње. Шта ћете, криза, оскудација. Додуше само за поштене просветне раднике, али да не цепидлачимо.

На крају, зашто ме изопшти пензионер Брајковић из тужбе? Нећу да се моје заслуге приписују другом, није поштено. И ја сам против пензионера Брајковића и његових другара. Једнако као што сам против сваке булументе која нам ради о глави!

У Новом Саду,
децембар, 2017. године
Потпредседник НСПРВ Душан Кокот

2017-12-22 dk reakcija na Brajkovićevo obaveštenje


 

By admin