Pismo ministru prosvete

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
N/r g-dinu Mladenu Šarčeviću, ministru

Poštovani gospodine,
U poslednjih nekoliko godina uputili smo Vam više dopisa vezanih za diskriminatorsku Uredbu o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, a samim tim i zabrani novog zapošljavanja u obrazovanju. Nažalost, do današnjeg dana nema naznaka da bi ovaj problem mogao biti (konačno) rešen i pored toga što se u javnost barata podatkom da u sistemu obrazovanja radi oko 20.000 zaposlenih na određeno vreme. Ogroman broj njih radi na upražnjenim i sistematizovanim radnim mestima i apsolutno su stručni za poslove koje obavljaju. Često, iako ovi zaposleni sa svojim učenicima osvajaju prva mesta na Republičkim takmičenjima u organizaciji ministarstva prosvete, strepe da li će prvog septembra dobiti ugovor za narednu školsku godinu.
Za njih je rešavanje stambenog problema i odobravanje dugoročnog kredita nešto o čemu mogu samo sanjati. Kratkoročne kredite za svakodnevne potrebštine dobijaju pod neuporedivo nepovoljnijim uslovima u odnosu na stalno zaposlene. Da problem bude još veći oko 70% ovih zaposlenih su žene koje su završile master studije i u proseku 4-5 godina rade na određeno vreme. Većina tih koleginica su u starosnoj dobi od 30-35 godina, a kako ni jedna Uredba ne može zaustaviti biološki sat ove koleginice ako se danas-sutra opredele za osnivanje porodice i materinstvo, njihova trudnoća je već sada po njih rizična.
Ukoliko se ovaj problem hitno ne reši mnogim od njih će materinstvo ostati samo pusta želja.Da li taj luksuz jedna država koja izumire može sebi da dopusti?
Neverovatna je priča jedne naše koleginice koja je doktorirala književnost i zbog Uredbe radi već 6 godina u jednoj osnovnoj školi. Koleginica ima 38 godina i ima jedno dete, a na drugo se ne sme odlučiti jer se boji da, ukoliko rodi drugo, verovatno neće imati čime da hrani ni ono prvo.
Gospodine ministre, ovaj problem je prvo uočljiv u obrazovanju i reflektuje se svake godine u velikom broju manje upisanih odeljenja pa i zatvorenih škola. Zato Vi kao prvi i najodgovorniji u obrazovanju morate sve uraditi da se zaustavi izumiranje ovog naroda i ove države. Ako to ne uradimo, svi drugi rezultati, pa makar bili i izuzetni, su besmisleni.
Gledano pravno, Uredba o zabrani zapošljavanja (legalizovana kroz Zakon o budžetskom sistemu) je suprotna članu 37. stav 2. Zakona o radu jer primenom istog svim zaposlenim koji rade na upražnjenim radnim mestima duže od 24 meseca radni odnos bi prerastao sa određenog na neodređeno.
Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja  ne predviđa mogućnost prelaska sa određenog na neodređeno radno vreme, ali takođe i ne predviđa rad na određeno na upražnjenim radnim mestima koja su stručno zastupljena. Očigledno je da je Uredba kao pod zakonski akt (pa makar i bila ugrađena u zakon i budžetskom sistemu) stavila van snage nekoliko odredbi zakona i tako diskriminisala veliki broj zaposlenih u javnom sektoru.
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine zahteva od nadležnih da navedenu Uredbu stave van snage, a od ministra prosvete da pronađe pravni osnov po kome bi svi zaposleni koji rade više od dve godine na upražnjenim radnim mestima imali prioritet kod zapošljavanja prilikom  raspisivanja konkursa.
U Novom Sadu
18.06.2018.
Predsednik NSPRV
Ranko Hrnjaz

2018-06-19 Pismo ministru prosvete

 

About the Author

admin