Полицијском синдикату Србије
11000 Београд, Зелени венац 2

Поштовани пријатељи,

Независни синдикат просветних радника Војводине је згрожен поступцима актуелне власти према Полицијском синдикату Србије, који је, без икакве сумње, синоним праве синдикалне борбе у Србији од свог настанка до данас.

Ускраћивање репрезентативности на незаконит начин бришући из чланства породиље, запослене на боловању и оне које послодавац распореди из једне у другу организациону јединицу, уз непоштовање законом прописане процедуре преиспитивања репрезентативности је нешто што свет не познаје. Министарство унутрашњих послова је у свакој цивилизованој држави гарант безбедности, сигурности и законитости, али у Србији изгледа то правило не важи. Ако ово раде највећем синдикату у својим редовима шта тек могу да очекују обични грађани.

У свом овом правном насиљу за нас у Независном синдикату просветних радника Војводине је највеће разочарење понашање других синдиката у полицији, који уместо да стану у заштиту својих колега из Полицијског синдиката Србије, су стали на страну послодавца покушавајући да из овог незакоња и хаоса извуку корист за своје организације. Посебно нам је криво што неки од њих у имену имају и префикс  „Независни“ као и наш синдикат па се, са правом питамо да ли су и од чега су независни осим од здравог разума и здраве памети.

Поштовани пријатељи, Независни синдикат просветних радника Војводине и досада је био са вама и на протестима и на  прославама, дакле и у добру и у злу и будите сигурни да на нас и у овим, по вас тешким тренуцима, можете рачунати. 

За 30 година постојања Независног синдиката просветних радника Војводине више пута смо се и сами налазили у сличним ситуацијама, падали смо, али смо сваки пут и устајали. Ми тада нисмо имали никога да нам пружи руку, ви имате нас, а сигурни смо и да ми нисмо једини јер има још часних људи и часних синдиката. Убеђени смо да ће ово безакоње и све већа бахатост власти допринети бржој интеграцији правих синдиката на синдикалној сцени Србије, где ми из Независног синдиката просветних радника Војводине видимо Полицијски синдикат Србије као стожер те будуће интеграције. То је једини пут да наше  бахате послодавце уразумимо.

Нови Сад, 15.03.2019.
Ранко Хрњаз, председник


By admin