Naknada troškova prevoza

(NE)IZVESNA SUDBINA NAKNADE TROŠKOVA PREVOZA

● Ubuduće; Mesečna karta, pravdanje troškova ili oporezovani keš
● Zaposleni ostaju i bez “cipelića”

Kako stvari stoje  srpski  poslodavci će, od 1. januara, najverovatnije, moći da biraju između tri opcije za isplatu troškova prevoza zaposlenima, odnosno da se odluče da li će; 1. radnicima kupovati karte za prevoz direktnim uplatama prevozniku, 2. obavezati ih da donose i pravdaju troškove svog dolaska na radno mesto računima ili 3. prihvatiti dodatni porez od 10 odsto, koji bi plaćali ukoliko odluče da radniku na ime troškova za prevoz isplate taj deo novca u okviru zarade.

To je predviđeno aktuelnim Nacrtom Zakona o porezu na dohodak građana, preciznije, članom 18. Ove mere predviđaju da će radnici morati da dokazuju troškove svakog dolaska i odlaska sa posla i donose račune za uplaćeni prevoz ili potrošeno gorivo poslodavcu.

Firme će, s druge strane, dobiti dodatni posao da uplate evidentiraju, obrađuju i dokumentuju u svojim poslovnim knjigama.

Iz Unije poslodavaca rekli su da će “za njihove članove  biti prihvatljivo bilo koje rešenje koje je u skladu sa zakonom”. Ipak mišljenja su da se taj iznos naknade za prevoz ne bi smeo da se oporezuje, jer “to nije dobro ni za poslodavce, ni za radnike”.

Najrealnije je, ipak,  očekivati da će poslodavci na ove izmene reagovati tako što će ili direktno uplaćivati prevoz zaposlenima uplatom markice gradskom prevozniku, tamo gde je ta opcija moguća, ili će radnici donositi račune za realne troškove prevoza koje imaju. Ova rešenja lako će se primeniti za velike gradove koji imaju  organizovan gradski i međugradski saobraćaj, ali treba razmotriti rešenja koja se tiče drugih gradova, gde ne postoji organizovan prevoz do posla i na koji način će se onda troškovi odlaska na posao regulisati.

Podsećamo da je Ministarstvo finansija ranije izdalo Mišljenje u kome se navodi da će dolazak do posla morati da bude “pokriven” dokumentacijom, ukoliko poslodavac želi da naknada ostane neoporezovana. Ostaje da se vidi, između ostalog, šta ako zaposleni ne uspeju da skupe dokumenta, kako će i da li će im poslodavci onda to isplaćivati.

Podsećamo i da važeći Zakon o porezu na dohodak građana, kao i Nacrt budućeg, propisuje limit od 3.837 dinara za troškove prevoza bez poreza. (Ne)izvesno je i da će bez tog iznosa ostati radnici koji žive blizu radnog mesta, jer ne dolaze na posao ni prevozom, ni automobilom.

Usput, Nacrt zakona o porezu na dohodak građana predviđa i veći neoporezivi deo zarade – umesto dosadašnjih 15.300 dinara, porezi i doprinosi neće se plaćati na iznos do 16.300 dinara.

Novi Sad, 01.11.2019.god.
prof. Hadži Zdravko M. Kovač, predsednik

About the Author

admin