“Поштоване колегинице и колеге,

У претходних 20 дана одржане су две седнице Извршног одбора Независног синдиката просветних радника Војводине, и на њима су донете важне одлуке за даље функционисање.

Већ сте обавештени да је на место председника ИО НСПРВ именован Душан Кокот. Поред тога, одлучено је да се ванредна изборна Скупштина Синдиката планира за децембар ове године, уколико услови због пандемије то буду дозвољавали. Свакако ће ванредна изборна Скупштина бити оджана у најскорије време. Као припрема за такву скупштину провешће се избори на свим нивоима, те се полако можете спремати за тај посао.

Такође, донете су одлуке о модернизовању начина комуникације органа управљања са чланством Синдиката. Досадашњи Информатор биће укинут и на тај начин уштедећемо одређена средстава. Место саветника НСПРВ, по одлуци ИО НСПРВ, више неће бити плаћено, а неће се плаћати ни модератор сајта. У том смислу желимо да вас све позовемо да пишете ауторске текстове на тему синдиката, проблема у образовању, али и о самом синдикализму уопште. Важно је да знамо како чланство размишља, у ком правцу Синдикат треба да се мења, како би могао успешније да се носи са проблемима са којима се суочавамо. Текстови ће бити објављивани на сајту Синдиката, што на насловној страни, што кроз одељак „лични став“ и „блогови“.

Прилике за бољу комуникацију биће и на седницама Извршног одбора НСПРВ, које ће се убудуће одржавати у свим градовима и општинама где имамо чланство, најчешће суботом, а на те седнице биће позивани и председници организација у установама. Потребан нам је тимски рад и НСПРВ ће учинити све да тако и буде.

Одлуком ИО НСПРВ формиран је и Одбор за предшколство, те ће се и том сегменту образовања посветити већа пажња у наредном периоду.

Нова лица ће бити депонована на рачунима Синдиката. Поред председника, такво овлашћење имаће и генерални секретар и потпреседник Синдиката. Наравно, сваки финансијски извештај биће сачуван, јер у нашем Синдикату, пре предаје завршног рачуна, Надзорни одбор прегледа комплетну документацију, а за потребе правилног функционисања одавно је ангажована независна књиговодствена канцеларија. У том сегмену се ништа неће мењати.

Што због ситуације са пандемијом, што због нужности времена у коме живимо, мењан је Пословник о раду ИО НСПРВ и њиме је омогућено да on-line комуникацијом доносимо валидне одлуке. Овако нешто је потребно због тренутне ситуације, али и због смањења трошкова.

На крају, али никако најмање важно, ИО НСПРВ ангажовао је новог правног саветника, Јовану Хрњаз, дипломираног правника са правосудним испитом и колегиницу запослену у установи образовања. Нови правни савеник ће свим члановима Синдиката бити увек доступан на e-mail: pravnapomoc@nsprvojvodine.org.rs, а можете је контактирати и телефоном, понедељком и четвртком од 17.00 до 18.30 часова на број телефона: 063/1618-725. Наравно, уколико постоји потреба и хитност, можете се обратити канцеларијама Синдиката, па ће се тај попступак убрзати, или заказати лични састанак са правним саветником.

На крају, поново вас позивамо да преузмете андроид апликацију НСПРВ преко које можете ступити у контакт са канцеларијама, правним саветником… Апликацију можете бесплатно преузети са Google Play продавнице.

За свако питање, проблем или недоумицу, стојимо вам на располагању. Срдачан синдикални поздрав!

Нови Сад, 30.09.2020.год.                                                            Секретаријат НСПРВ”

By admin

WordPress PopUp