МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
-Н/р г-дину Бранку Ружићу, министру

Поштовани,

Епидемиолошка ситуација у вртићима и школама постала је веома озбиљна. Имамо све више потврђених случајева инфекције Kовид-19 међу просветним радницима, наставницима, ваннаставним особљем,  али  и  децом. Кризни штаб није смео да, на јучерашњем заседању, изостави млађи школски узраст и предшколске установе. Сматрамо да смо сви  део  образовног система  и да би  требало да  постоје једнаки услови и стандарди  за све.

Васпитачи и учитељи знају шта је љубав према деци и професији. Веома смо забринути. Срамно је што се о њиховим животима не размишља. Зато апелујемо на Кризни штаб, Министарство просвете, да што пре донесе одлуку о преласку на „онлајн” наставу свих образовних институција у нашој држави ,како би се избегле катастрофалне епидемиолошке последице.

Не живимо на другој планети, нити у другој држави, ако је одржавање наставе у школама ризично за старије ученике, ризично је и за млађу децу. Разумемо потребу родитеља да им деца буду збринута док су на послу. Такође смо свесни да је учење у директној комуникацији најефикасније. Међутим, сада је најважније сачувати здравље и живот. То нам је свима тренутно најугроженије.

Школске лекције се увек могу надокнадити. Сада треба научити ову најбитнију лекцију, а то је да останемо здрави.

Нови Сад, 26.11.2020.год.
Извршни одбор НСПРВ

By admin

WordPress PopUp