Predsedništvu Sindikata radnika u prosveti Srbije

 

Juče smo saznali a je Vlada Srbije usvojila Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenima u javnim službama. Tom izmenom pokušava se ukinuti pravo na dodatnu zaradu za, nesporno dodatni rad sa decom sa smetnjama u razvoju. Ovakva odluka je potpuno suprotna izveštaju koji smo dobili sa sastanka održanog u Ministarstvu 19. februara ove godine.

Na osnovu  činjenica koje su danas dostupne, ili je ministarstvo obmanulo potpisnika izveštaja, ili je on obmanuo nas. Kako god bilo, neophodno je što hitnije organizovati Predsedništvo SRPS kako bi Sindikat reagovao na dogovoren i promišljen način. Ukoliko takav sastanak izostane, zahtevamo momentalnu ostavku Slobodana Brajkovića.

Ukoliko pak do sastanka dođe neophodno je utvrditi predlog strategije, a zatim ga ponuditi i drugim sindikalnim organizacijama. Ukoliko i njihova reakcija izostane smatramo da momentalno treba obustaviti dalju saradnju sa njima.

Sindikat, ako je zaista sindikat, danas nema pravo da ćuti! NSPRV svakako neće ćutati, makar bili jedini koji imamo hrabrosti da govorimo!

 

Dušan Kokot, predsednik NSPRV

By admin