Do nas je došao mail Društva direktora škola Srbije (https://www.drustvodss.edu.rs/) u kome rukovodstvo ove neformalne grupe sa ushićenjem konstatuje da je dogovor sa Brankom Ružićem oko izmene Uredbe o koeficijentima uspešno realizovan!

 

Kakvu korist ovi ljudi imaju od izmene Uredbe i pokušaja ukidanja dodatka za rad po IOP-u nastavnicima u školama kojima oni rukovode? Hoće li škola bolje funkcionisati ako nastavnici dodatni posao rade bez naknade? Treba da ih je sramota!

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine će narednih dana istražiti koji su sve direktori deo ovog udruženja, a zatim ćemo, ukoliko se momentalno ne ograde od ove sramote, u tim školama pokrenuti sve postupke koje možemo. Takođe, neka znaju, istog dana kada presude budu pravosnažne pokrenućemo izvršne postupke posredstvom javnih izvršitelja. Neka se onda pohvale ministru dupliranim troškovima.

Pošteni direktori, naše kolege, ne treba da se plaše! Nepošteni neka sami promisle šta im je raditi!

Ps. Sindikati koji se sa ovim udruženjem druže i pozivaju ih na sindikalne skupove neka razmisle. Ako im trebaju takvi prijatelji neprijateljii im nisu ni potrebni!

 

 

By admin

WordPress PopUp