Четири организације чланице Синдиката радника у просвети Србије (СРПС) организоваће заједничку конференцију за медије. Позивни текст преносимо у целости.

 

ЗА КОГА РАДИ СИНДИКАТ РАДНИКА У ПРОСВЕТИ СРБИЈЕ?

Позивамо вас на конференцију Независног синдиката просветних радника Војводине, Синдиката образовања Пожаревац, Форума средњих стручних школа и Форума београдских гимназија са темомЗа кога ради Синдикат радника у просвети Србије.

Конференција ће бити одржана 30. августа 2021. године у сали Прес центра, Кнез Михаилова 6/3 са почетком у 10.30

 

Више од осам година је прошло од како су последњи пут бирани руководећи органи Синдиката радника у просвети Србије, чиме је ова синдикална организација, која окупља више од 10.000 запослених у просвети, доведена до ивице апсурда.

Упркос неспорној чињеници да је господин Слободан Брајковић од 31.8.2013. године у пензији он се и даље представља као председник СРПС, спречавајући различитим закулисним радњама сазивање Конгреса на којем би било изабрано ново руководство Синдиката.О свим поступцима, које сматрамо незаконитим, више пута смо упозоравали надлежне у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, а осим тога покренут је и поступак пред судом.

Упркос наведеном, господин Брајковић је и од претходног и од садашњег министра препознат као релевантан саговорник по свим важним питањима за функционисање просвете, а судски поступак улази у пету годину трајања без изгледа да буде окончан у скоријем тренутку.

На најављеној конференцији јавности ћемо предочити очигледне доказе за кршење закона од стране господина Брајковића на које надлежнима у држави указујемо већ годинама. Истовремено ћемо поставити питање надлежнима:

  • Коме одговара Слободан Брајковић на месту председника другог по величини просветног синдиката и зашто до сада ни суд ни надлежна тела у Министарству просвете нису реаговали на адекватан начин

 

На конференцији ће говорити:

Душан Кокот, председник Независног синдиката просветних радника Војводине

Милорад Антић, председник Форума средњих стручних школа

Драган Костић, председник Синдиката образовања Пожаревац

Александар Марков, председник Форума београдских гимназија

By admin