U subotu 9. oktobra ove godine, u Narodnom pozoritu “Toša Jovanović” u Zrenjaninu održana je XIV izborna vanredna Skupština Sindikata. 

 

 

 

 

 

Glasovima delegata iz cele Vojvodine, Skupština je izabrala novi Izvršni odbor Sindikata, novi Statutarni i Nadzorni odbor.  

Na konstitutivnoj sednici Izvršnog odbora Sindikata, podršku je većinom dobilo dosadašnje rukovodstvo Sindikata, a sam Izvršni odbor pretrpeo je nekoliko izmena. Za predsednika IO izabran je Dušan Kokot iz Zrenjanina, a za generalnog sekretara Miroljub Bjeletić iz Sombora. Imenovana su i dva potpredsednika novog Izvršnog odbora i to: Jelena Zejak iz Subotice i Nikola Ćurčin iz Pančeva. 

 

 

 

Od poslednje Skupštine održane 2018. godine, organizacija je brojnija, kadrovski i organizaciono ojačana. Novi Izvršni odbor je plod uspešnog rada u prethodnom periodu, a Skupština je vanredna (mandat organima je trajao godinu dana kraće) jer je u prethodnoj godini Sindikat tragično ostao bez predsednika, pokojnog Ranka Hrnjaza. Bilo je potrebno vreme za konsolidaciju i sada je vreme za dalji rad. Za taj novi rad bila je potrebna nova energija, a danas je imamo. 

Pre Skupštine, takođe u sali Narodnog pozorišta u Zrenjaninu, održana je i komemoracija pokojnom predsedniku Sindikata, Ranku Hrnjazu. Na skupu prisutnima se obratili Rankovi neposredni saradnici pre tragične smrti, kao i porodica pokojnog Ranka Hrnjaza.

Foto Vladimir Nikolić

 

 

By admin