Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, osnivač reprezentativnog Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS), ograđuje se od zahteva Vladi R. Srbije i resornim ministarstvima koje je u ime SRPS uputio Slobodan Brajković, čovek od 75 godina koji odavno nije ni član Sindikata, a kamoli njegov predsednik.

Takođe, želimo da istaknemo da o sadržini ovih “zahteva”, pored Nezavisnog sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, nije kontaktiran ni Forum srednjih stručnih škola, Forum beogradskih gimnazija i Sindikat obrazovanja Požarevca, te se takav stav nikako ne može nazivati stavom SRPS. Slobodan Brajković, kao uzurpator nema ovlašćenja da bila šta zahteva u ime SRPS. SRPS je asocijacija nezavisnih organizacija, a apsolutna većina organizacija i članstva ne prihvataju samovolju penzionera i njegovih ulizica i poltrona koji su za malo vlasti prodali sve principe sindikalne borbe. To im sigurno nećemo zaboraviti i oprostiti.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine ovo više neće tolerisati i u narednom periodu, zajedno sa partnerima iz SRPS učiniće sve da se Sindikat vrati članstvu.

By admin