Poštovane kolege,

U sredu 22. decembra održan je štrajk upozorenja i protest članova NSPRV u Senti. Razlog za protest i štrajk leži u činjenici da je njima, kao inicijatorima rešavanja problem neisplaćenog putnog troška na teritoriji opštine Senta, jedino uskraćeno pravo za ono što su se izborili za celu opštinu. Naime, posle reakcije 120 naših članova i pokretanja tužbe (pregovori nisu urodili plodom) lokalna vlast je „našla“ novac da pomenuti trošak isplati svima, svima osim za 120 najhrabrijih okupljenih u naš Sindikat.Diskriminacija naših članova traje i danas.

U danu odžavanja štrajka i protesta, odžan je i sastanak sa predstavnikom lokalne samouprave u kome je pomenuti obavešten o daljim koracima ukoliko do dogovora ne bude došlo. Naš zahtev je jednostavan i jedini zakonit, a to znači da zahtevamo da se, u istom iznosu kao i ostalim zaposlenima, našim članovima isplate dugovanja,te da lokalna samouprva plati i sve sudske troškove koji su do sada nastali. Od tog zahteva nećemo odustati. Predstavnik lokalne vlasti je upozoren da svako čekanje i odlaganje neminovnog rešenja svakodnevno uvećava sudske troškove.

Tim povodom je IO NSPRV na sednici održanoj 13. decembra doneo Odluku o podršci našim kolegama u samoj organizaciji štrajka i protesta, ali i Odluku da ukoliko problem u ovoj opštini ne bude rešen do prvog dana drugog polugodišta (17. januar 2022. godine) u svim ustanovama u kojima NSPRV funkcioniše bude održan štrajk upozorenja, jednosatnom obustavom rada (od 12 do 13h).

Pozivamo predsednike sindikata u ustanovama gde funkcioniše NSPRV da o ovoj Odluci IO obaveste članstvo.

Novi Sad, 24.12.2021.god.

Predsednik IO NSPRV Dušan Kokot

Štrajk-upozorenja-NSPRV-ODLUKA

By admin

WordPress PopUp