Na osnovu Odluke Izvršnog odbora NSPRV, a kako su do današnjeg dana naše kolege u Senti i dalje diskriminisane i samo njima nije isplaćen dug za „putni trošak“, u svim ustanovama na teritoriji Vojvodine u kojima NSPRV ima članstvo, u ponedeljak 17. januara biće proveden štrajk upozorenja.

Podsećamo da je nakon reakcije NSPRV u opštini Senta i ukazivanja na nezakonito ponašanje tamošnjih vlasti jer zaposlenima nisu isplaćivale troškove dolaska i odlaska sa rada (putni troškovi), lokalna vlast je donela odluku da pomenute troškove isplaćuje svima (ne samo u obrazovanju) kojima to pravo pripada, svima osim članovima NSPRV koji su posle maratonskih pregovora rešili da pravdu potraže na sudu.

Iako je dosadašnjim isplatama jasno priznala odgovornost za trenutno stanje, od naših kolege zahtevaju da sami plate sudske troškove, pa će tada i oni ispuniti svoju obavezu. Kažu da su im skupi sudski troškovi i da im neće ostati novca za druge potrebe, ali ne kažu koliko novca su budžetu „uštedeli“ jer godinama nisu plaćali ono što po zakonu moraju, ali i gde je taj novac godinama završavao. Lokalne vlasti u Senti znaju da će ih oduglovačenje samo dodatno koštati, odnosno da će pokušaj „disciplinovanja“ naših članova koštati budžet dodatne milione dinara. U demokratskim zemljama vlasti koje nepotrebno rasipaju javni novac ne bi dugo trajale. Sigurni smo da će im građani Sente sve ovo zapamtiti.

Ukoliko štrajk upozorenja ne bude dao rezultate, NSPRV će na svojim organima doneti odluke o daljoj radikalizaciji štrajka i protesta. Vlast u Senti, ali i u celoj Srbiji treba da zna da NSPRV nikada neće pregovarati o poštovanju zakona i nikada od poštovanja zakona neće odustati.

By admin

WordPress PopUp