Kada postoji ideja i plan, kada postoji redosled dešavanja i strategija kako do cilja doći, kada postoji koordinacija svih delova Sindikata onda ništa nije nemoguće. Dokaz za to je rešenje situacije u Senti.

Podsećamo da je nakon izostanka pravde pri isplati naknade troška za prevoz, decembra 2021. u Senti organizovan jednodnevni štrajk i protest pred zgradom opštine u organizaciji Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. Kako to nije dalo rezultata sledeći korak je bilo iskazivanje solidarnosti i podrške kroz štrajk koji je početkom drugog polugodišta realizovan u ustanovama u kojima Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine ima članstvo, a na teritoriji čitave Vojvodine.

U danu kada je štrajk realizovan lokalna uprava Sente je dobila poslednji put istovetan predlog za razrešenje situacije, ali ovaj put je na njega odgovorila. Kako je taj odgovor bio pozitivan i u zadatom roku i kako su vlasti pristale da plate sve troškove suda i advokata, kako su pristali da isplate pun iznos zakinutih naknada, došlo je do okončanja sudskih postupaka. Shodno dogovoru, sva zaostala dugovanja biće isplaćena do kraja maja 2022. godine. Trećina predmeta je već do današnjeg dana uspešno okončana.

Možda ovo nije pobeda o kojoj se pevaju pesme ali je pobeda koja nam pokazuje da planski možemo mnogo. Ona prava pobeda, velika pobeda, može biti samo zbir malih trijumfa i vreme je da počnemo da ih sakupljamo.

Čestitamo kolegama u Senti koji su razumeli strategiju i koji su na terenu uradili ogroman posao, ali čestitka i kolegama iz cele Vojvodine koji su pokazali solidarnost od koje se svaka nepoštena vlast mora da plaši.

By admin

WordPress PopUp