Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine pruža punu podršku kolegama iz Foruma beogradskih gimnazija koji su za sutra, 09.04.2022. najavili štrajk upozorenja. Jedini razlog štrajka jeste neshvatljivo, a bićemo slobodni da kažemo i bezobrazno ponašanje načelnika Školske uprave Beograd koje aminuje odlazeći ministar i koji svojom odlukom da časovi u radnoj suboti traju 45 minuta pokazuju odsustvo razumevanja celokupnog sistema obrazovanja.

I ponovo, na opravdano nezadovoljstvo koje pokazuju kolege Foruma beogradskih gimnazija, a verujemo i ostalih beogradskih škola, Ministarstvo odgovara na njima svojstven način – diskreditacijom i omalovažavanjem nastavnika i njihovog profesionalnog integriteta, nazivajući ih rušteljima nekakvih reformi, što apsolutno ne odgovara istini. Jedini rušitelji reformi i razvoja ovog društva, pa tako i obrazovanja sede u kabinetima Vlade Republike Srbije i nadležnom Ministarstvu prosvete.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine pored iskazane solidarnosti sa kolegama spreman je i na druge oblike zajedničkog delovanja da se ova zloćudna praksa već jednom konačno okonča.

By admin

WordPress PopUp