Писмо подршке колеги Јовану Кнежевићу и Форуму београдских гимназија!  

 

Поштоване колегинице и колеге,

Независни синдикат просветних радника Војводине и сви наши чланови, згрожени су ситуацијом у којој се нашао колега Јован Кнежевић и пружамо пуну подршку колеги и свим запосленима у образовању коју су, јер су се дрзнули да укажу на насиље коме целокупно друштво сведочи, данас жртве прогањања и својеврсног „лова на вештице“.

Не можемо се отети утиску да смо сведоци „медијске“ одмазде од стране оних који би да ствари сместе под тепих, да креирају слику у којој смо сви исти, па би тако било каква промена заправо била узалудна. Истицање и болдовање „надимка“ којег су колеги Кнежевићу неки ученици дали, у жутој штампи и лажним порталима, заправо описују професора Кнежевића  као „убицу“, те му на тај начин цртају мету на челу! Професор Кнежевић, како је једном и сам рекао, може бити само убица незнања и то они који га данас кажњавају јако добро знају. Делује да је заправо због тога и изабран за њихову жртву.

Професор Кнежевић је особа која је битно утицала на развој на стотине сада успешних људи, неко у коме све његове колеге из струке гледају врсног зналца и особу која је постигла озбиљне и видљиве резултате. То Србија изгледа не опрашта. Бити гори од просека није проблем. Тада неспособни имају са чим да се мере. Ако, пак, неко квалитетом штрчи, попут професора Кнежевића, онда ће се систем потрудити да га уништи, згази и доведе у раван некаквог просека. Он је савршен пример за одмазду, јер ако такве могу да ућуткају, остали неће бити проблем. Да смо се као цивилизација тако односили према успешнима људски род би још увек седео у пећини.

Из колегијалних и  цивилизацијских разлога, из синдикалне солидарности према колеги који је уједно и председник синдикалне организације у својој школи, из поштовања према свим жртвама насиља, знајте да у нама имате пријатеље и сараднике,  како у овој борби, тако и у креирању слике неке другачије просвете и Србије која те вредности уме да цени.

Извршни одбор и чланство НСПРВ

By admin