ВД директорица школе у Омољици поднела оставку, а бивши директор именован за новог ВД-а

 

Дуже од месец дана упозоравамо министра и покрајинског секретара да морају поштовати закон и именовати директора по законито проведеном поступку. Лекцију су морали научити на тежи начин и ред би био да је сада запамте. Добро организовани грађани, вођени јасним циљем, представљају несавладиву препреку за сваку врсту насиља и наметања воље.

Морао је да се деси протест и да родитељи оставе децу ван школе два дана, да би надлежни коначно прекинули са бедним покушајем прекрајања јасно исказане воље колектива школе и представника родитеља. 24 часа након именовања ВД директора експеримент је неславно окончан по наручиоце овог насиља. Јутрос, након што се број ученика ни данас није повећао, ВД директорица је поднела оставку, а бивши директор који је имао јасну подршку свих заинтересованих грађана именован је за новог ВД директора.

Зашто је ово морало да се деси, питамо министра по ко зна који пут. Да ли је могуће да не видимо да у постављеном систему ствари нису на свом месту и да ватре отпора наметању воље букте по целој Србији?

Захтевамо од министарства да најхитније формира радну групу за припрему измене Закона о основама система образовања и васпитања, јер цена наопаког рада следећи пут може бити и скупља од медијска бламаже.

Као ИО НСПРВ исказујемо дивљење колегиницама и колегама, члановима нашег Синдиката у школи у Омољици, који су паметно и стратешки бранили и одбранили свој став, без обзира на све притиске које су трпели. Тим увек побеђује!

By admin