Госпођама тужитељкама Бојани Савовић, Јасмини Пауновић

и осталим достојним ове храбре професије

 

Независни синдикат просветних радника Војводине (у даљем тексту НСПРВ) потпуно Вас подржава у савесном обављању свога посла и жељи да расветлите све криминалне радње које разједају ово друштво и државу. Као делатност за коју скоро увек нема пара, сматрамо да је расветљавање криминалних радњи којима се краде новац од напаћених становника ове земље, света дужност свих запослених у тужилаштвима, судовима и полицији.

Запослени у просвети су више пута били жртве промене одлука судова и судске праксе, нарочито око тужби за топли оброк и регрес, где је након измењених одлука дошло до енормних трошкова за запослене на минималцу који су код неких довели и до одузимања живота. Сада се исто дешава и запосленима који имају сменски и ноћни рад, па је питање ко је следећи?

Ви и Вама слични су нам потребни да се врати правна сигурност угроженима и одлучивање „ни по бабу, ни по стричевима“, професионално и непристрасно, како би без осећања обесправљености сви могли да професионално обављају свој посао.

НСПРВ ће увек бити на страни истине, правде и на Вашој страни, са жељом да истрајете и будете светли примери свима онима који би желели да обвљају Ваш часни посао.

 

 

Нови Сад, 02.03.2023.год.

Генерални секретар НСПРВ

 Мирољуб Бјелетић

2023-03-02-dopis-podrske-tuziteljkama

By admin