Министру просвете, Младену Шарчевићу

Поштовани господине министре,

Време за чекање је прошло! Ви и Ваша администрација сте имали више него довољно времена да решите неправду која је задесила наше колеге којима је одузета лиценца, а самим тим и Уставно право на рад. Верујемо да и Ви, једнако као и ми, имате целокупну документацију везану за ове случајеве. Изостанак адекватне  реакције надлежних у министраству довело је до вишедневног штрајка глађу наших колега, а то је НЕДОПУСТИВО! Обећали сте на састанку у петак да ће тог дана тај проблем бити решен, а уместо тога од људи који данима седе на хладном бетону, Ваша администрација тражи маил адресе!? ТО ЈЕ СРАМОТНО! Ти људи седе свега пар стотина метара од зграде министарства. Маилове да о творе на плочнику? Коме је на памет пала таква безобразна мисао и идеја?
Јуче су и на протестном окупљању у Београду изнете ове чињенице, и остатак Србије, они који нису знали за ову срамоту, сазнали су је јуче. Да ли је то, или нешто друго, било ра злог за јутрошњи састанак не желимо да нагађамо, суштина је да су наше колеге, после улице завршили у болници али И ДАЉЕ У ШТРАЈКУ ГЛАЂУ! Од данас почиње да тече рок и за Вас, и уколико не буде, не само проблем решен, већ и одговорни кажњени у складу са за коном, део терета кривице биће и на Вашим леђима!
Господин Дисић нам је доставио целокупну докуметацију, и од Вас захтевамо да се МОМЕНТАЛНО испита одговорност директора школе, школског одбора, одговорних у школској управи, одговорних у надлежним инспекцијама… и да БУДУ АДЕКВАТНО КАЖЊЕНИ, како се ово више никада не би поновило! Колега Дисић живи сам, има кредит у швајсцарским францима, а они су му узели све. Ако то није покушај егзекуције, шта је онда? Притом, други учесник инцидента који је искоришћен за ову намену, никако није кажњен! Треба ли да Вас подсећамо на петицију колега да се понови дисциплински поступак овом наставнику? Верујем да и за то знате, а у згради министарства имате и фотокопију ових потписа.Надаље, не разумемо каква Вам је законска могућност потребна да исправите ову неправду! Такве ствари се подразумевају у сваком нормалном и цивилизованом друштву!
Дакле, од овог момента, Ви више нисте одговорни само за здравље и животе наших колега, већ и за кажњавање оних који су до тога довели. Уколико не казните одговорне ЦЕЛОКУПНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ проследићемо , медијима, јавности али и свим домаћим и међународним релевантним институцијама.

У Новом Саду
12. фебруар 2017. године

 

Председник НСПРВ
Ранко Хрњаз


2017-02-12_rh_ministru_o_štrajku_glađu

 

By admin

Leave a Reply